Solidaritet

Solidaritet

Crowdfunding


I sommar är det en stor internationell konferens om Freinetpedagogik i Ljungskile 21-29 juli. Det är föreläsningar och workshops i mer än en vecka på folkhögskolan.

Vi undrar om ni vill swisha bidrag till oss i Freinetrörelsen så att vi kan hjälpa långväga gäster med flygbiljetter. Crowdfunding gör underverk. 25-100 kr från många gör att vi kan bjuda in fler. Inför varje konferens görs dessa solidarietsinsamlingar.


Freinetpedagogiken är stor i Latinamerika och i Västafrikas franskspråkiga länder. Nu har flera engelskspråkiga länder i världen upptäckt pedagogiken där barnet får största respekt, får jobba kreativt och med verkligheten som lärobok. Till skillnad från den traditionella skolan som fortfarande är väldigt auktoritär på många håll.

Vi stödjer i år Ghanas nystartade Freinetrörelse och hoppas att flera av dem kan resa till Sverige tack vare denna crowdfunding.


Vi vill också hjälpa den indiska läraren Pooja Pradhan från Raipur. I Asien är Freinet bara känd i Japan, Sydkorea och på sina håll i Mellanöstern. Palestina och Libanon var representerat 2014 i Reggio, Italien. Sydkorea är på väg att etablera sig och vi från Sverige är faddrar för dem. Det vore fantastiskt om vår konferens blev startskottet för en indisk Freinetrörelse.


Svensk litteratur om Célestin Freinets pionjärarbete översätts nu till engelska och det kommer göra stor skillnad. Likaså engelskspråkiga texter på nätet.


Swishnumret är : 1232785749. Kooperativet Arbetets Pedagogik/Freinetrörelsen i Sverige.

Märk din swishning “solidaritet” Det går också bra att sätta in på PG 941833-6.

I Ghanas FB-grupp kan du även se Poojas arbete med barnen i Raipur.


Samarbetet mellan Freinetpedagoger pågår så klart även på nätet https://www.facebook.com/search/top/?q=freinetghana


Det här är internationella rörelsen:

https://www.fimem-freinet.org/


Här är sidan som handlar om konferensen i sommar i sverige:

www.ridef.one